pátek 3. dubna 2009

Vznik církve

37 Když to slyšeli, byli zasaženi v srdci a řekli Petrovi i ostatním apoštolům: „Co máme dělat, bratří?“ 38 Petr jim odpověděl: „Obraťte se a každý z vás ať přijme křest ve jménu Ježíše Krista na odpuštění svých hříchů, a dostanete dar Ducha svatého. 39 Neboť to zaslíbení platí vám a vašim dětem i všem daleko široko, které si povolá Pán, náš Bůh.“ 40 A ještě mnoha jinými slovy je Petr zapřísahal a napomínal: „Zachraňte se z tohoto zvráceného pokolení!“ 41 Ti, kteří přijali jeho slovo, byli pokřtěni a přidalo se k nim toho dne na tři tisíce lidí. 42 Vytrvale poslouchali učení apoštolů, byli spolu, lámali chléb a modlili se. 43 Všech se zmocnila bázeň, neboť skrze apoštoly se stalo mnoho zázraků a znamení. 44 Všichni, kteří uvěřili, byli pospolu a měli všechno společné. 45 Prodávali svůj majetek a rozdělovali všem podle toho, jak kdo potřeboval. 46 Každého dne pobývali svorně v chrámu, po domech lámali chléb a dělili se o jídlo s radostí a s upřímným srdcem. 47 Chválili Boha a byli všemu lidu milí. A Pán denně přidával k jejich společenství ty, které povolával ke spáse.
Skutky 2,37-47

ps. Nevim, jestli sem neco vyvesim i o vikendu. Prijde mi, ze toho mame na diskuzi az az.. Kazdopadne napisu mail, jak se v nedeli potkame. hermi

2 komentáře:

  1. Jo souhlasím. Myslím, že bude dobré si to teď v sobotu vše dát dohromady a sepsat si otázky nebo vyzjistit nejasnosti. PAv.

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle text je fakt hustej. Hustá evangelizace, hustej "komunismus". Prostě.... hustý :)))

    OdpovědětVymazat