pátek 10. dubna 2009

Spravedlnost Boží moci (Oswald Chambers)

Tak jedinou obětí navždy přivedl k dokonalosti ty, které posvěcuje" (Žd 10,14)

Pokud si myslíme, že je nám odpuštěno kvůli tomu, že litujeme svých hříchů, znesvěcujeme krev Božího Syna. Jediným důvodem, proč nám Bůh odpustil hříchy a proč nám dal nekonečně laskavé zaslíbení, že na ně zapomene, je smrt Ježíše Krista. Pokání je pouhým důsledkem toho, že si uvědomíme zástupnou oběť smíření, kterou Bůh nabízí v Kristově kříži. (Kristus Ježíš) se nám stal moudrosí od Boha, spravedlností, posvěcením a vykoupením..." (1. Kor 1,30). Jakmile si uvědomíme, kým pro nás Pán Ježíš je, naplní nás nekonečná Boží radost. Kde chybí Boží radost, tam stále ještě platí rozsudek smrti.
Bez ohledu na to, kdo jsme a jací jsme, Bůh obnovuje náš vztah k Němu pouze prostřednictvím smrti Ježíše Krista. Nedělá to proto, že by Ho o to Ježíš prosil, ale protože Ježíš zemřel. Nelze si to zasloužit, lze to pouze přijmout. Prosit o spasení a přehlížet Kristův kříž není k ničemu. Znamená to klepat na jiné dveře, než Ježíš otevřel. Protestujeme: "Ale já nechci jít touto cestou. Příliš mě to pokořuje, nechat se přijmout jako kříšník." Bůh však odpovídá Petrovými slovy: "...není pod nebem jiného jména..., jím bychom mohli být spaseni." (Sk 4,12). Ze začátku to může vypadat, jako by Bůh neměl srdce, ve skutečnosti takové jednání vychází právě z Jeho srdce. Nic nám nebrání vstoupit na cestu k Bohu. "V něm jsme vykoupeni jeho krví..." (Ef 1,7). Ztotožnit se se smrtí Ježíše Krista znamená zemřít všemu, co Ježíši nikdy nepatřilo.
Bůh je spravedlivý v tom, že zachraňuje špatné lidi, aby je proměnil v lidi dobré. Náš Pán se netváří, jako bychom všichni byli v pořádku, protože nikdo z nás v pořádku není. Obětí smíření, kterou Bůh činí z nesvatých lidí svaté, je Kristův kříž.

1 komentář:

  1. Zas mi naskocilo jedno kazani z vikendu... Buh nas nemuze spasit bez krve {Jezise Krista} a bez nasi viry v to. Ale to je nadruhou stranu to jedine, co k tomu potrebujeme. Nezachovavame zakon proto, abychom byli spaseni, ale protoze budeme spaseni.

    OdpovědětVymazat